U Kaštel Sućurcu održano Državno prvenstvo u standardnim plesovima

U organizaciji Hrvatskog plesnog saveza i kaštelanskog plesnog kluba Lolita, te uz pokroviteljstvo Grada Kaštela, u subotu je u dvorani na Sokolani u Kaštel Sućurcu održano Državno prvenstvo u standardnim plesovima
Viktor-375×300

U organizaciji Hrvatskog plesnog saveza i kaštelanskog plesnog kluba Lolita, te uz pokroviteljstvo Grada Kaštela, u subotu je u dvorani na Sokolani u Kaštel Sućurcu održano Državno prvenstvo u standardnim plesovima. Prvenstvo je okupilo članove iz 18 hrvatskih plesnih klubova iz Zagreba, Kaštela, Splita, Varaždina, Petrinje, Koprivnice, Makarske, Bjelovara, Samobora i Siska.

Više od 300 plesača svih generacija natjecalo se u više starosnih razreda te u kategorijama solo, grupama i formacijama te plesnim parovima u kojima su pokazali svoja znanja i vještine u valceru, bečkom valceru, tangu, quickstepu i slowfoxu. Natjecatelje je ocjenjivalo je devet sudaca.

Titulu državnih prvaka u najzanimljivijoj seniorskoj konkurenciji, konkurenciji parova, ponijeli su Viktor Szabo i Vanja Vujić iz plesnog kluba Optimus iz Zagreba, koji će Hrvatsku predstavljati na narednim prvenstvima Europe i svijeta.

Plesni klub Lolita na ovom je natjecanju imao više svojih predstavnika u solo nastupima te formacijama, a u formacijama je ostvario dva prva mjesta u kategoriji osnovaca i mlađe mladeži.

Događanja
Kaštela