U Kaštelama obilježen blagdan Svih svetih i Dušni dan

Počast je odana prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i poginulim hrvatskim braniteljima te žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća

U Kaštelima je obilježen sutrašnji blagdan Svih svetih i Dušni dan, a obilježavanje je započelo molitvom odrješenja za sve poginule branitelje u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu, koju je predvodio don Ivan Delić.

Kao što tradicija nalaže, vijenci su položeni i svijeće zapaljene pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, a potom kod spomen obilježja poginulim braniteljima na Malačkoj gori. Ondje je završnu molitvu predvodio bivši kaštelanski gradonačelnik i jedan od utemeljitelja tamošnjeg HDZ-a Veselko Andromak.

Počast su odali predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Denisom Ivanovićem i njegovim zamjenicima, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovčić, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana Kaštela, kao i predstavnici HVIDR-e, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Kaštela te Udruge “Stina pradidova”.

Predstavnici Grada, također su položili vijence i na spomen obilježju poginulima iz Drugog svjetskog rata te na spomeniku ubijenim svećenicima iz Drugog svjetskog rata i poraća u Kaštel Novom, kao i na posljednjim počivalištima poginulih hrvatskih branitelja u Kaštelima i Kaštelanskoj zagori.

Događanja
Kaštela