Zabranjena sva događanja s više od tisuću ljudi

'-Što se tiče okupljanja na kojima se očekuje manje od tisuću ljudi, organizator takvih okupljanja mora zadovoljiti brojne uvjete i mjere za sprječavanje širenja zaraze - rekao je načelnika Stožera civilne zaštite dožupan Luka Brčić
coronavirus-4817450_1920-1

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije danas je zbog mogućnosti zaraze koronavirusom zabranio sva događanja na kojima se okuplja više od 1000 osoba doznaje se od načelnika Stožera dožupana Luke Brčića, koji je istaknuo kako je odluka donesena u skladu s napucima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Stroga je preporuka da se zabrane okupljanja na kojima sudjeluje više od tisuću ljudi, a što se tiče okupljanja na kojima se očekuje manje od tisuću ljudi, organizator takvih okupljanja mora zadovoljiti brojne uvjete i mjere za sprječavanje širenja zaraze – rekao je Brčić.

Županijski stožer pripremio je i prostor za karantenu u koji će biti smješteni stranci koji dolaze iz koronavirusom zaraženih područja.

Školama i vrtićima je dan naputak kako se trebaju ponašati, a naputak da se pojačano pridržavaju dezinfekcijskih uvjeta bit će upućen i svim javnim prijevoznicima.

Hrvatska