U Splitsko-dalmatinskoj županiji 185 novooboljelih, umrle dvije žene

Splitsko-dalmatinska županija u posljednja 24 sata bilježi porast broja novozaraženih od koronavirusa kojih je danas ukupno 185, a dvije su žene umrle u bolnici

Pixabay

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 829 obrađenih testova, danas je 185 novozaraženih koronavirusom, najviše iz Splita 76, Kaštela 22, Sinja 16 i Solina 12.

U Hvaru je šestero pozitivnih, po pet u Makarskoj i Omišu, a po četiri iz Trilja, Muća i Hrvaca po četiri. Po troje ih je zaraženih u Runovićima i Otoku, po dvoje u Supetru, Dicmu, Jelsi, Dugom Ratu, Podstrani i Milni, dok je po jedan covid pozitivni pacijent zabilježen u Trogiru, Vrgorcu, Vrlici, Bolu, Baškoj Vodi, Brelima, Dugopolju, Gradacu, Lećevici, Podbablju, Šolti, Tučepima i Cisti Provo.

Ukupno se 2200 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 135 covid pozitivnih osoba, dok se osam osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrle su dvije žene u dobi od 83 i 84 godine koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.