U Splitu otvoren Stručni centar za darovitost najmlađih

U Splitu je danas u Dječjem vrtiću More otvoren Stručni razvojni centar za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi, drugi takav u Hrvatskoj
480270c2558EDNthumbimg-84651088_227852974890832_6985114663075708928_n

U Splitu je danas u Dječjem vrtiću More otvoren Stručni razvojni centar za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi, drugi takav u Hrvatskoj.

Centar je, kako je u svom obraćanju naglasila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, formalni pečat na dvadesetogodišnji program za darovite kojeg je osmislila i vodi dugogodišnja, bivša ravnateljica Cvita Mediterana Mirjana Bakotić.

Čestitavši i bivšoj i sadašnjoj ravnateljici, Mirjani Bakotić i Rossani Bosnić, zamjenica Hrgović Tomaš rekla je kako je ova splitska ustanova pionir u prepoznavanju darovite djece.

– Posljednjih 30 mjeseci radili smo na poboljšanju infrastrukture i materijalnih uvjeta u našim vrtićima. U ponedjeljak otvaramo radove na dogradnji dječjeg vrtića Ružmarin, pripremamo akte za izjednačavanje cijena u privatnim i gradskim vrtićima, dobili smo najave kako će se europski projekt „Vrtić po mjeri suvremene obitelji“ nastaviti na još dvije godine, što će značiti i otvaranje novih skupina. Pored svega toga, zadaća svih nas je koncentrirati se i na budućnost darovite djece koja će sutra biti nositelji važnih društvenih uloga – rekla je Hrgović Tomaš, zahvalivši svima koji su kroz 20 godina doprinijeli radu programa za darovitost čiji je pečat ovaj Stručni razvojni centar.

Program Centra osmišljen je s ciljem da se modulima prezentiraju, osmisle, razmjene pitanja, strategije, metode i oblici rada s darovitom djecom.

Događanja
Split