U Splitu predstavljena knjiga o legendi borilačkog sporta Branku Cikatiću

Na Gripama održana promocija knjige "King of the ring” o njegovim sportskim uspjesima

Tino Juric/PIXSELL

Uoči godišnjice smrti velikana hrvatskog borilačkog sporta Branka Cikatića u svečanoj dvorani ŠC Gripe u Splitu održana je promocija knjige “King of the ring” o njegovim sportskim uspjesima.

Cikatić je knjigu počeo raditi 2013. godine, a nakon što je umro 23. ožujka 2020. u 66. godini, završila ju je njegova udovica Ivana Davidovski Cikatić. Osim Ivane, na knjizi su radila i njihova djeca, 18-godišnji sin Bruno, budući profesionalni boksaš te tri godine starija studentica prava Lucija.

Knjiga na 170 stranica donosi presjek Cikatićeve izvanredne sportske karijere u tajlandskom boksu i kickboxingu, a spomenuti su svi njegovi veliki rezultati, program priprema, taktički prikaz borbi, osvajanje K-1 turnira 1993 uz pomoć tajlandskom boksa.

Cikatić je čitateljima želio približiti povijest tajlandskog boksa, navode se detalji o počecima tajlandskog boksa u Hrvatskoj, njegov rad s mladima i otvaranje kluba Tigar Cikatić.

U knjizi se nalaze i nikad objavljene slike iz Japana koje su bile dio Brankove osobne borilačke arhive.

Cikatić je bio je prvi pobjednik K-1 Grand Prix turnira u Japanu u travnju 1993. godine. Sve tri borbe je završio nokautom, a u završnici je pobijedio slavnog Ernesta Hoosta. Turnir je osvojio s 38 godina i 208 dana te je i danas najstariji borac kojemu je to uspjelo. “Hrvatski tigar” je bio i osvajač europskih i svjetskih titula u tajlandskom boksu i kickboksu.