U srijedu ponovno štrajka cijela Hrvatska

U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će dio Hrvatske biti na Markovu trgu- rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem
Zagreb: Konferencija sindikata o štrajku u osnovnim i srednjim školama

Prosvjetari su danas odradili i šesnaesti dan štrajka. Bez nastave su danas bile škole u Brodsko-posavskoj i Požeško slavonskoj županiji, gdje se štrajku odazvalo 96,81 posto zaposlenih. I dok učitelji i profesori štrajkali, javnosti su se na konferenciji još jednom obratili sindikalisti, koji čekaju pregovore kako bi čuli prijedloge Vlade.

U ponedjeljak kada će bez nastave biti škole u Osječko-baranjskoj i Ličko- senjskoj županiji, započet će treći tjedan cirkularnog štrajka, koji će se u utorak nastaviti u Primorsko- goranskoj i Zadarskoj županiji. U srijedu će kako su istaknuli sindikalisti u štrajku ponovno biti cijela Hrvatska.

-U srijedu je poseban dan. Imamo dva snažna pritiska u jednom danu. Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili. Pritisak znamo pojačavati. U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će dio Hrvatske biti na Markovu trgu- rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Aktualno
Hrvatska