U Trogiru i u Starom Gradu na Hvaru poplavljene rive

Olujno nevrijeme praćeno jakim jugom zahvatilo je danas priobalne županije, poplavljene su rive i ceste te je bio niz vatrogasnih intervencija uslijed odrona i poplava
Rijeka: Zbog obilne kiše i plime poplavljene ulice pored tržniceGoran Kovacic/PIXSELL

Zbog plime, na području Trogira u utorak poslijepodne more je poplavilo rivu i staru gradsku jezgru te dio predgrađa Pasika, a poplavljena je i riva u Starom Gradu na Hvaru te donji dio tog grada.

Plima je na trogirskom području danas bila ekstremna te se more nakon 15 sati prelijevalo na rivu i staru gradsku jezgru te na dio predgrađa Pasika, rekli su za Hinu u trogirskome Dobrovoljnome vatrogasnom društvu. Dodali su kako je voda u staroj gradskoj jezgri ušla i u neke podrume.

Interveniralo je desetak vatrogasaca, koji su pokušavali ispumpavanjem smanjiti količinu vode. Kako su rekli u DVD-u, vatrogasci su se predvečer povukli s poplavljenog terena jer ispumpavanje nije pomoglo budući da je riječ o većoj količini vode koja će se povući s plimom. Po njihovim procjenama, voda bi mogla ostati cijelu noć na poplavljenom dijelu Trogira ako se plima ne bude povlačila.

Plima je poplavila rivu u Starom Gradu na Hvaru i donji dio tog grada, a vatrogasci su nemoćno pokušavali poboljšati stanje jer se radio većim količinama izlivene vode, izvijestili u DVD-u Stari Grad. I večeras je plima i voda će ostati dok se ona ne počne smanjivati, rekli su vatrogasci.

Olujno nevrijeme praćeno jakim jugom zahvatilo je danas priobalne županije, poplavljene su rive i ceste te je bio niz vatrogasnih intervencija uslijed odrona i poplava. Zbog olujnog vjetra zatvorene su brojne ceste diljem zemlje, a u prekidu je bila većina trajektnih i katamaranskih linija. Neki otoci i dalje su odsječeni od kopna.

Stari Grad
Trogir