U Zagrebu traje Međunarodna izložba inovacija

Ministar gospodarstva Darko Horvat, otvarajući izložbu poručio je kako inovacije nemaju alternativu

U prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu do 19. listopada održava se 17. Međunarodna izložba inovacija ARCA, najveće okupljanje inovatora u Hrvatskoj, koju već tradicionalno organizira Udruga inovatora Hrvatske.

I ove godine na izložbi i sajmu predstavljaju se inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije. Izložbu je otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je tom prilikom naglasio kako inovacije nemaju alternativu u strukturi daljnjeg rasta gospodarstva.

Značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimaju i inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola, kao i studenata hrvatskih sveučilišta. Za njih, kao i djecu osnovnoškolskog uzrasta, pripremljen je popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja.

Sama izložba trajat će sve do subote 19. listopada uz bogat i raznovrstan program, a njeno zatvaranje će već tradicionalno biti obilježeno dodjelom nagrada – brončanih, srebrnih i zlatnih medalja te dodjelom najznačajnije nagrade Grand Prixa za najbolju inovaciju.

Posjet izložbi i sajmu, kao i svim popratnim događanjima, besplatan je za posjetitelje.

Aktualno
Hrvatska