Udruga Most dvodnevnom konferencijom proslavila 20. godina rada

Povodom okruglog jubileja Udruge održana je konferencija "Mostovi podrške - izazovi suvremenog odgoja i odrastanja"

Splitska Udruga Most proslavila je svoja dva desetljeća rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju. Ovaj jubilarni rođendan obilježila je dvodnevnom konferencijom u prostorijama tamošnjeg Ekonomskog fakulteta na temu “Mostovi podrške – izazovi suvremenog odgoja i odrastanja”. Konferencija je okupila gotovo 150 sudionika, redom stručnjaka, suradnika i prijatelja spomenute organizacije, koje je pozdravila predsjednica i idejna začetnica Đordana Barbarić.

– Gradili smo mostove podrške sa svim dionicima u zajednici, a sve naše aktivnosti proizašle su iz potreba naših korisnika. Prošli smo sve faze, od protivljenja do pohvala, da bismo danas zajedno mogli podijeliti sreću na način da izmjenjujemo nove spoznaje i mogućnosti suradnje s ljudima koji  zajednici i društvu žele dati više i bolje, osvrnula se Barbarić na godine iza njih te istaknula ključnu ulogu volontera u afirmaciji Udruge.

Među brojnim aktivnostima, Mostovci su posebno ponosni na svoj POP program, odnosno posebni odgojni postupak vršnjačke pomoći putem kojega se svakodnevno osigurava pomoć mladima u savladavanju školskog gradiva te nude raznovrsne aktivnosti kreativnog provođenja slobodnog vremena.

Udruga Most, također uživa veliku podršku Grada Splita, ispred kojeg im je na ovom značajnom jubileju čestitao gradonačelnik Andro Krstulović Opara te najavio daljnju snažnu kako osobnu, tako i institucionalnu potporu aktivnostima organizacije.

– Nesalomljiva konstrukcija Mosta osnažena čudesnim splitskim volonterima godinama Split čini boljim i humanijim mjestom za život. Čestitam vam i zahvaljujem što nam svima širite horizonte i dijelite lekcije koje nas pokreću i povezuju u istom cilju, poručio je Krstulović Opara.

Nakon svečanog otvorenja, započeo je radni dio konferencije tijekom koje su svoja iskustva podijelili brojni stručnjaci iz zemlje i susjedstva, stjegonoše preventivnih programa, terapije i stručnog savjetodavnog rada usmjerenog na osnaživanje pojedinca i obitelj.

 

Događanja
Split