Udruga TOMS započinje s realizacijom dva nova vrijedna projekta

Projekti se bave djecom s teškoćama u učenju te socijalnim uključivanjem marginaliziranih skupina

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira ulazi u dva nova projekta. Prvi provode u partnerstvu s Osnovnom školom Petar Berislavić, a nastao je s ciljem pomoći djeci koja se suočavaju s teškoćama u učenju. Projekt financira Zaklada “Hrvatska za djecu”, a vrijedan je 78 tisuća kuna. Drugi, pod nazivom “Podrška socijalnom uključivanju marginaliziranih skupina”, financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a njime se ugroženim pojedincima želi omogućiti novi život, radno osposobljavanje i konkurentnost na tržištu rada. Ukupna vrijednost projekt iznosi 930 tisuća kuna.

Na potpisivanju ovih vrijednih ugovora nazočili su gradonačelnik Trogira Ante Bilić te njegova zamjenica Ruža Kovačević Bilić.

– Potpisana su danas dva vrijedna ugovora, ukupne vrijednosti preko milijun kuna, koja će sigurno olakšati rad Udruzi i zaposliti dodatne ljude. Uvijek smo s Udrugom TOMS bili u partnerskom odnosu, a nastojat ćemo to biti i dalje. Oni su jedna od najaktivnijih udruga koja je povukla najviše sredstava iz fondova Europske unije, poručio je gradonačelnik.

 

Događanja
Trogir