Uhićen piroman koji je zapalio menzu u Kaštelima

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela u Kaštel Štafiliću jučer su zatekli 25-godišnjaka, u čijem ruksaku se nalazila boca s benzinom
pozar-u-srednjoj-skoli-kastel-stafilicu-f650bde3579b73fb74b833143d38fd10_view_article_new

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela u Kaštel Štafiliću jučer su zatekli 25-godišnjaka, u čijem ruksaku se nalazila boca s benzinom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je na području Kaštela počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Osnovano se sumnja da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, kojom prilikom je nastala znatna materijalna šteta.

Osim toga, osumnjičen je i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba, kao i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela, u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio uvodno spomenuta kaznena djela, obavijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

 

Crna kronika
Kaštela