Unutarstranački izbori u HDZ-u 15. ožujka

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke kako od danas kreću rokovi za unutarstranačke izbore, a izbori za predsjednika održat će se 15. ožujka
Gordan Jandroković dao izjavu nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke kako od danas kreću rokovi za unutarstranačke izbore, a izbori za predsjednika održat će se 15. ožujka.

-Donijeli smo odluku o održavanju unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Rokovi kreću od 7. veljače i sve završava Općim saborom HDZ-a koji će biti 17. svibnja- rekao je Jandroković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalna vijeća HDZ-a na kojoj je donijeta odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Naveo je i da će izbori za predsjednika stranke biti 15. ožujka, a ako bude drugoga kruga on će biti 22. ožujka.

Jandroković je rekao i da na unutarstranačkim izborima neće ići sa ženskom kvotom već će svim kandidatima i timovima kandidata preporučiti da vode računa o zastupljenosti žena na listama.

Također, kazao je, u gradovima i općinama bit će jedno biračko mjesto. U Zagrebu će biti 17 biračkih mjesta, koliko je i područnih odbora, a u Splitu dva biračka mjesta.

Aktualno
Hrvatska
Politika