Uz božićno veselje u Dječjem vrtiću Latica startala i energetska obnova

Bilo je veselo i razigrano jutros u Dječjem vrtiću Latica čije je mališane i tete uoči božićnih blagdana sa svojim suradnicima posjetio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara
_DSC8365

Bilo je veselo i razigrano jutros u Dječjem vrtiću Latica čije je mališane i tete uoči božićnih blagdana sa svojim suradnicima posjetio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Povod za posjetu nisu samo najveseliji dani u godini nego i početak energetske obnove ovog vrtića na Sućidru.

Nakon ćakule o tome što je tko poželio od Djeda Božićnjaka, koje su nove igračke u điru i ostalim „važnim“ stvarima koje je trebalo prokomentirati s gradonačelnikom, djeca su izvela prigodni program gradonačelniku te uručila čestitku s pregršt lijepih želja za cijeli Split. Poželjevši im sve najbolje za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane, gradonačelnik je mališima poručio da će nakon energetske obnove njihov vrtić biti još ljepši, bolji i topliji.

– Draga djeco, slušajte ove barbe koji popravljaju vaš vrtić, koji će biti lip na ponos svih nas – kazao je gradonačelnik klincima sa Sućidra.

Istaknuo je kako projekt energetske obnove DV Latica iznosi malo više od milijun kuna, od čega je bespovratnih sredstava oko 430 tisuća kuna. Endica Radić Hozo, ravnateljica DV Radost, u čijem je sastavu i vrtić na Sućidru istaknula je kako će nakon završetka energetske obnove, računi za potrošenu energiju pasti i do 50 posto. Sami radovi, pojasnila je ravnateljica, neće ometati svakodnevni rad vrtića i bezbrižnu igru njegovih mališa i veliša, a trajat će tri mjeseca.

 

Događanja
Split