Vatreni u ožujku protiv Švicarske i Portugala

Hrvatska nogometna reprezentacija krajem ožujka će sudjelovati na izuzetno jakom prijateljskom turniru Qatar Airways koji će se održati u Dohi, uz europskog prvaka Portugal, svjetsku brončanu Belgiju te Švicarsku
EQvr3TMWsAIrC91

Hrvatska nogometna reprezentacija krajem ožujka će sudjelovati na izuzetno jakom prijateljskom turniru Qatar Airways koji će se održati u Dohi, uz europskog prvaka Portugal, svjetsku brončanu Belgiju te Švicarsku, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Hrvatska, aktualni svjetski doprvak, trenutačno zauzima šesto mjesto na ljestvici Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), u polufinalu će 26. ožujka od 19.30 sati po lokalnom vremenu igrati protiv Švicarske, dok će četiri dana kasnije od 20.30 sati po lokalnom vremenu igrati protiv Portugala.

Hrvatska će tako po prvi puta zaigrati u Kataru, zemlji koja će krajem 2022. godine biti domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva, a obje utakmice igrat će se na spektakularnom stadionu Education City.

-Ponosan sam što smo uspjeli postići dogovor o sudjelovanju Hrvatske na ovako prestižnom turniru. Sa sportske strane, osigurali smo izborniku Daliću i reprezentaciji vrhunske protivnike što je bila želja stručnog stožera, a s druge strane, ispregovarali smo značajna financijska sredstva koja će moći biti uložena u daljnji razvoj hrvatskog nogometa- izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

-Poznata je moja želja da Hrvatska prije velikog natjecanja igra jake prijateljske utakmice da vidimo gdje smo i na čemu trebamo raditi, pa sam jako zadovoljan što je potvrđen nastup Hrvatske na ovako snažnom turniru. Švicarska i Portugal bit će nam izvrsni testovi uoči Eura jer se radi o odličnim reprezentacijama koje izuzetno poštujemo. Također, put u Dohu bit će odlična prilika za osnaživanje zajedništva, za jedno dobro druženje nakon skoro pet mjeseci pauze od reprezentativnih okupljanja, čemu se sigurno svi jako radujemo- izjavio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Hrvatska će uoči EURA (12. lipnja – 12. srpnja) igrati još dvije jake prijateljske utakmice, prvu protiv Turske 1. lipnja u Osijeku, a u planu je i susret protiv svjetskog prvaka Francuske u Saint-Denisu.

Aktualno
Hrvatska