Novi vatrogasni dom u Dugom Ratu

Vatrogasci DVD-a Dalmacija dobili moderan vatrogasni dom

Boban poručio "sigurnost je primarni segment života"
Dugi Rat: Svečano otvaranje vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Dalmacija” Dugi RatIvo Cagalj/PIXSELL

U Dugom Ratu je u ponedjeljak otvorena nova zgrada vatrogasnoga doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Dalmacija“. Radi se o objektu kojega je Splitsko-dalmatinska županija financirala s gotovo 2,5 milijuna kuna.

-Sigurnost je primarni segment života, a živjeti u sigurnosti znači razvijati gospodarstvo i sve druge grane djelovanja. DVD Dugi Rat kroz svojih 80 godina djelovanja je sve ovo uistinu zaslužio zbog sadašnjih generacija, ali i onih generacija koje su godinama sanjale o tome da imaju jedno ovakvo mjesto- rekao je župan Blaženko Boban.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske stavlja veliki naglasak na sustave zaštite i spašavanja.

-Krize su danas sve češće i nažalost svjedoci smo toga. Trebamo puno više ulagati u taj sustav kako bi se s novim tehnologijama moglo reagirati na vrijeme- rekao je Erlić.

Zadovoljan je i predsjednik DVD-a „Dalmacija“ Živko Žilić.

-Vrhunski doživljaj! Ovo smo čekali dugo godina. Bilo je suza radosnica jer smo napokon dočekali da smo svoji na svome- izjavio je.

 

Događanja
Dugi Rat