Konačno otvoren most koji se čekao 20 godina

Veliki dan za Omiš: Otvoren most preko rijeke Cetine i dva tunela

Istovremeno mještani Tugara prosvjedovali su ispod novootvorenog mosta
Omiš: Otvorenje mosta preko rijeke Cetine i dva tunelaZvonimir Barisin/PIXSELL

Konačno je otvoren most iznad kanjona rijeke Cetine. Projekt je to koji je započeo 2003. godine.

-Znamo da je projekt započeo 2003. godine pa je prekinut. Danas sa zadovoljstvom svjedočim otvaranju ove prometnice u duljini od 4 kilometra. Znamo da je Grad pod velikim prometnim pritiskom u ljetnim mjesecima i nadamo se da ćemo ovim potezom, možda ne s ovom prvom etapom, značajno podignuti kvalitetu života stanovnika i gostiju. Projekt je malo duže trajao, imali smo i klizište, no nadamo se da će dati dodatnu sigurnost prometu na području Grada Omiša- kazao je Josip Škorić, predsjednik uprave iz Hrvatskih cesta.

Zvonimir Barisin/PIXSELL

S time da će ovaj most mnogo značiti Omišanima složio se i njihov gradonačelnik Ivo Tomasović koji kaže da su na stolu bili i drugi projekti, ali i onaj povezan s Tugarama čiji mještani negoduju zbog toga što vjeruju kako lokalne ceste za to nisu spremne, javlja Jutarnji list.

-Pričali smo i vezano za druge projekte koji su u tijeku kao i projekt na koji mještani Tugara čekaju. U tijeku je završno ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju ceste kroz Tugare koja bi mještanima omogućila bolju sigurnost s obzirom na to da će se dobar dio prometa preusmjeriti tamo- rekao je Tomasović.

Aktualno
Omiš