Raduje interes mladih poduzetnika

VIDEO: 217 poduzetnika dobilo gotovo 700 tisuća eura

Župan Blaženko Boban uručio ugovore poduzetnicima početnicima
Župan Boban uručio ugovore poduzetnicima početnicima te poduzetnicamaIvana Ivanovic/PIXSELL

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban potpisao je ugovore s korisnicima programa Poduzetnici početnici i Žene poduzetnice. Župan je rekao kako najviše prijava na ove programe za poticanje mladih poduzetnika dolazi s područja građevine te kako se svi oni koji su sredstva dobili ove godine mogu prijaviti i dogodine, uz uvjet da im tvrtka ili obrt nisu stariji od dvije godine te da imaju zaposlenu još najmanje jednu osobu.

-Prijava na ovaj poziv ne isključuje prijavu na slične natječaje kod lokalnih zajednica iz kojih poduzetnici dolaze. Naravno, korisnici se mogu prijaviti i na sve ostale javne pozive koje raspisuje Splitsko-dalmatinska županija. Veseli me što je ovoliki broj korisnika ostvario pravo na ovu potporu. Osigurali smo dodatnih 669 tisuća eura, a ukupni javni poziv je gotovo 1,7 milijuna eura. Ove brojke govore da je ovaj program uistinu pogođen te će javni poziv biti ponovno raspisan- rekao je župan.

Zvonimir Vuković je dobio oko 4 tisuće eura za kombi vozilo.

-Proizvodim namještaj po mjeri i ovo mu puno znači za početak jer mi je tvrtka otvorena prije 8 mjeseci- rekao je Vuković.

Ovom raspodjelom dodijeljena je potpora za 217 korisnika u iznosu od ukupno 669.673,33 eura.

Gospodarstvo
Splitsko-dalmatinska županija