VIDEO: „Dražen-za sva vrimena“, nakon spota stiže i mjuzikl „Okovani Amadeus“

Pjesma je samo najava mjuzikla "Okovani Amadeus" koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem iduće godine
dražen

Krajem listopada u prostoru Muzejskog memorijalnog centra Dražen Petrović, u Zagrebu je održana premijera video-spota “Dražen – za sva vrimena”. Uz obitelj Petrović prisustvovali su izaslanici grada, premijera, predsjednice HOO-a, razni uglednici, veleposlanici SAD-a i Litve koji su došli podržati ovaj projekt.

Pjesma je samo najava mjuzikla “Okovani Amadeus” koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem iduće godine. To je priča o najvećem košarkašu i sportašu stoljeća, tako da se prikaže njegov stvaran put i život bez kronologije njegovih sportskih uspjeha.

Tekst za pjesmu je napisao Dražen Runje, glazbu – Stanko Šarić, aranžmani – Denis Špegelj, Ivan Šarić i Antonio Zadro, dok pjesmu izvode Stanko Šarić i Slavonicus.

Draženov put preko Šibenke, Cibone, Real Madrida, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije manje-više je poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom.

Scenarij za predstavu „Okovani Amadeus“ napisao je Dražen Runje, libreto za predstavu piše Ivica Krajač,a glazbu Dražen Žanko.

Aktualno
Hrvatska