VIDEO: Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara pohvalio se najvažnijim projektima u veljači

Na stranicama Grada Splita gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara pohvalio se najvažnijim projektima gradske uprave u veljači
480270c2558EDNthumbimg-SPLIT_VELJAČA1

Na stranicama Grada Splita gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara pohvalio se najvažnijim projektima gradske uprave u veljači.

Tako se izdvajaju:

Početak radova na dugo očekivanoj rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića Ružmarin, dok je Dječji vrtić Kila dobio uporabnu dozvolu i u tijeku je opremanje, završena izgradnja novog dječjeg igrališta u ulici Ljudevita Posavskog u centru grada.

Osigurano gotovo 20 milijuna kuna za ovu godinu koje će Grad Split uložiti u održavanje svojih prometnica, parkirališta i nogostupa, poboljšanje sustava za odvodnju te sanaciju potpornih zidova.

Započeli radovi održavanja na ulicama Put Trstenika vrijedni dva milijuna i 800 tisuća kuna i Mihanovićeve ulice vrijedni milijun i 600 tisuća kuna, te sanacije u Stepinčevoj ulici vrijedna oko 950 tisuća kuna i Matoševe ulice vrijedna milijun i 875 tisuća kuna

Hrvatsko narodno kazalište Split uknjiženo na Grad Split, a objavljen i Natječaj za izradu idejnog urbanističkog rješenja za Korešnicu.

Započeli su radovi na rekonstrukciji polivalentne dvorane na Trgu hrvatske bratske, a vrijednost radova je 5,6 milijuna kuna.

Započeli radovi arheološkog istraživanja u Staroj gradskoj vijećnici u okviru EU projekta Palača života – grad mijena kao i konzervatorsko-restauratorski radovi koji obuhvaćaju dio bedema u ulici kralja Tomislava te reljef Gospe s Djetetom i radovi na dijelu južnog zida Dioklecijanove palače.

Grad Split uspio u postupku odgode ovrhe na Općinskom sudu u Splitu u parničnom predmetu dr. Knežević i dr. u visini od 150 milijuna kuna.

Ishođena je građevinska dozvola Za socijalni objekt „Četiri palme“, te je isplaćeno 485.950,00 kuna za 3.134 umirovljenika u programu Moj zlatni Split te 574.500,00 kuna za 143 novorođenčadi.

Grad Split u 2019. godini po prvi puta od svoga postojanja ostvario prihode u iznosu preko 1 milijardu kuna, te je počeo s implementacijom Gradske riznice primjenom jedinstvenog informatičkog programa za Gradsku upravu i sve proračunske korisnike kojim se ostvaruje financijska ušteda od 9,6 milijuna kuna, a u procesu je i digitalizacije rada.

Split