VIDEO: Povorka prosvjetara krenula prema Markovom trgu

Pred zgradom Vlade prosvjednici će još jednom izraziti nezadovoljstvo trenutnim stanjem u sustavu obrazovanja

U Zagrebu je započeo prosvjed “6.11. za 6,11 posto”. Kao što su najavili predstavnici sindikata, danas je u štrajku cijela Hrvatska, dok su se prosvjednici iz svih krajeva Lijepe naše, okupili na Trgu Republike Hrvatske, odakle je krenula povorka prema Gornjem gradu.

Prosvjetari će tako proći Frankopanskom i Mesničkom ulicom, Strossmayerovim šetalište te Dvercem i Ćirilometodskom do Trga sv. Marka, gdje će svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u sustavu obrazovanja još jedanput izraziti ispred zgrade Vlade. Prosvjed će trajati od 12 do 13 sati.

Podsjetimo, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nastavljeni su pregovori s resornom ministricom Blaženkom Divjak i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem. Prema prvim komentarima, obje su strane pokazale interes za rješavanje ovoga problema, ali prosvjetari najavljuju nastavak štrajka sve dok se ne postigne zadovoljavajući dogovor.

Poznat je i plan štrajka do kraja tjedna te tako nastave sutra neće biti u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a prekosutra u školama Vukovarsko-srijemske i Karlovačke županije.

Aktualno
Hrvatska