Više od 900 natjecatelja na najvećoj međunarodnoj trail utrci u Dalmaciji

Dalmacija Ultra Trail starta večeras u 22 sata iz Solina

Večeras započinje Dalmacija Ultra Trail, najveća međunarodna trail utrka na tom području, koja je ove godine uvrštena u TOP događanja Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, kao i u projekt “Sportska Hrvatska” Hrvatske turističke zajednice. Valja istaknuti da je ista prepoznata i na svjetskim trail trkačkim kartama, a u protekle četiri godine izrasla je u hit destinaciju sportskog turizma te će tako ugostiti više od 900 natjecatelja iz 30 zemalja, među njima i uspješne svjetske trkačke zvijezde.

– Dalmacija Ultra Trail svakom zaljubljeniku u trčanje pruža sve što mu je potrebno: prekrasne staze na ukupnoj dužini od gotovo 200 kilometara, spektakularne poglede i vidikovce na planine, more i rijeke, ostatke povijesnih vremena i vrijednih ruku dalmatinskih težaka, dalmatinski krš. Područje od Kaštela do Tučepa, čak pet planina: Biokovo, Mosor, omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke: Cetina, Žrnovnica, Jadro te poznate povijesne i kulturne lokacije poput Salone, Fortice, Kliške tvrđave…sve će to povezati ovaj jedinstveni trail spektakl, najavljuju organizatori.

Natjecatelji će se imati priliku okušati u čak tri izazovne kategorije. Prva i najduža, takozvani “Mountain dut” starta u 22 sata iz Solina, odakle se trči sveukupno 118 kilometara do Omiša. Petak je predviđen za “Ethno dut”, stazu dugu 18 kilometara koja kreće iz Dugog Rata te je savršena za početnike, dok je subota rezervirana za “Sea dut”, 54 kilometra dugu utrku koja prati morsku liniju sa startom u Makarskoj.

Naposljetku, organizatori su mislili i na najmlađe te je za njih spremna već omiljena dječja utrka duga kilometar, koja se održava u Omišu u nedjelju s početkom u 12 sati, kada će ujedno biti proglašeni i pobjednici svih utrka.

Događanja
Splitsko-dalmatinska županija
Sport