Visoka pobjeda Splita u Zagrebu

Nakon slavlja protiv Heliosa u Domžalama u Drugoj ABA ligi, u samo 24 sata košarkaši Splita ostvarili su i drugu pobjedu svladavši u Zagrebu Hermes Analiticu
image00001

Nakon slavlja protiv Heliosa u Domžalama u Drugoj ABA ligi, u samo 24 sata košarkaši Splita ostvarili su i drugu pobjedu svladavši u Zagrebu Hermes Analiticu u sklopu 21. kola HT Premijer rezultatom 106:67 (27:14, 28:10, 31:27, 20:16).

Prvo poluvrijeme obilježio je fantastični šut Splićana za 3 poena (11 od 16 pokušaja), a naročito nepogrešivi Maj Kovačevič (6 od 6). utakmica je bila i riješena već nakon 15 minuta kada je Split otišao na 20 poena prednosti. U drugom dijelu trener gostiju Skelin značajne minute dao je i mladima Rebiću i Runjiću koji su svoju priliku dobro iskoristili.

Kod domaćih najbolji je bio Kordić s 30 poena, od čega čak 8 trica iz 11 pokušaja. Kod gostiju Kovačevič 20, Morris 17, a mladi Vrgoč je uhvatio 11 skokova.

Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi. Split je u ovom trenutku nekoliko razina iznad nas. Bez ozlijeđenog centra Rajiča izgubili smo mogućnost pariranja u skoku, ali i igre po dubini. Nadam se kako ćemo u sljedećem kolu u Sinju biti kompletni i pružiti bolju igru- kazao je trener domaćina Zvonimir Mravak, dok je trener Splita Ivica Skelin bio zadovoljan izvedbom svojim igrača.

-Mi smo vrlo ozbiljno ušli u utakmicu jer znamo da Hermes može biti vrlo neugodan ako uhvati svoj ritam igre i šutiranja. Čestitam momcima na pobjedi i zalaganju- istaknuo je Skelin.

 

Split
Sport