Vozni park Prometa bogatiji za još 10 novih autobusa

Sve mlađa flota Prometovih javnih gradskih autobusa je bogatija za novih 10 zglobnih autobusa marke Mercedes.
20191205_115310-(1)

Potpisivanju ugovora za nabavu cestovnih prinova nazočio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazavši kako je javni gradski prijevoznik obnovom voznog parka sredstvima iz ITU mehanizma učinio snažan tehnološki iskorak.

“U prethodnom projektu za 34 autobusa, Promet je povukao 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ovaj ugovor rezultat je dobro odrađenog posla i sasvim sigurno ulazimo u najuži krug onih gradova koji dobro pripremaju svoje projekte i koji vrlo uspješno apliciraju na EU sredstva. Ne samo da će novi autobusi značajno pomladiti prosjek starosti vozila, nego s 4 električna autobusa koja ćemo nabaviti Promet ulazi u novu eru svoga djelovanja”, kazao je gradonačelnik Splita čestitavši direktoru Prometa Miroslavu Deliću na ostvarenim rezultatima.

S dolaskom svih planiranih autobusa, kako je najavio čelnik Prometa, prosječna starost autobusa bit će svega 4 godine. U ime isporučitelja autobusa, ugovor je potpisao Josip Veštić iz Jolly Autoline-a. Promet se može pohvaliti i ugovorom o dodijeli bespovratnih sredstava za sustav e-ticketing u iznosu od 12 milijuna kuna, također iz projekta Urbane aglomeracije Split, a ukupna vrijednost projekta s PDV-om je 25.478.231,25 kuna.

Promet ima već ugovorenih 116 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ukupna vrijednost ova tri projekta s PDV-om je 162.708.231,25 kuna.

Gospodarstvo
Split