Vukas uoči Istre: Ne treba biti puno pametan za reći što se očekuje

Trener Bijelih Hari Vukas uoči polaska u Pulu održao je konferenciju za mediju na kojoj je najavio sutrašnji susret

Robert Matić / hajduk.hr

Nogometaši Hajduka u subotu od 17.05 sati igraju utakmicu 10. kola HT Prve lige protiv Istre 1961 na Aldo Drosini. Trener Bijelih Hari Vukas uoči polaska u Pulu održao je konferenciju za mediju na kojoj je najavio sutrašnji susret.

– Ne treba biti puno pametan za reći što se očekuje. Dobar Hajduk i pobjeda. Optimizam temeljim na treninzima i vidim kako momci rade. Poraz od Šibenika nam je došao da se svi zamislimo. Ako su neke stvari prije bile kvalitetne rezultati ih nisu pratili. Mislim da bi Šibenik mogao biti prekretnica. Bit će i promjena u sastavu. Sigurno nešto moramo napraviti drugačije – poručio je Vukas.

Osvrnuo se i na spektakularnu proslavu 70. rođendana Torcide.

– Svakodnevno se susrećete s ljudima koji žive i dišu hajdučki. Mi svi smo svjesni da to mora biti bolje. Publika je uvijek uz Hajduk. Imamo obavezu da dres natopimo sa zadnjom kapi krvi – istaknuo je trener Hajduka.

O Istri je rekao kako ih respektiraju ali i kako Hajduk mora pokazati svoju kvalitetu.

– Imaju svoje planove, želje, ideje. Sigurno će se bacati na glavu. Kada ste zadnji na tablici morate svaku utakmicu ići 300%. Ozbiljno shvaćamo ovu utakmicu. Fokusirani smo na nas. Uz sav respekt moramo pokazati svoju kvalitetu – rekao je Vukas.

Zaključio je istaknuvši kako su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu.

– Dobra je stvar što su Teklić i Dolček odigrali za drugu momčad. Bili su dobri, pozitivni i ukazali na sebe. Iz dana u dan i Umut je bolji. Dobro trenira. Vjerojatno još traje period adaptacije, prilagodba na suigrače, terene, ligu. Svi koji su u kadru za utakmicu, na njih se računa. Svi su zdravi i spremni za utakmicu – Zaključio je strateg Bijelih.