Započeli radovi na sanaciji trogirskog deponija „Vučje brdo”

Ukupna vrijednost sanacije deponija je oko 12 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira 60 posto sredstava
deponij1

Započeli su radovi na prvoj fazi sanacije trogirskog deponija „Vučje brdo”. Odlagalište bi trebalo biti sanirano i sa svim dozvolama u roku od šest mjeseci. Nakon toga bi započela druga tehnološka cjelina za koju je procijenjeno trajanje također oko šest mjeseci.

Ukupna vrijednost sanacije deponija je oko 12 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira 60 posto sredstava.

– Građani možda nisu svjesni u kojem je stanju jer ne vide to svaki dan i ne smrdi nam kao što je Splićanima smrdio Karepovac, ali ta ‘bomba’ je tamo i veselim se što smo započeli s rješavanjem tog problema. O točnom stanju deponija i aktivnostima vezanima uz sanaciju obavještavat ćemo tijekom trajanja projekta – rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Sanacija deponija nužan je korak s obzirom na to da se na regionalni centar za gospodarenje otpadom još čeka i to će potrajati neko vrijeme.

Trogir