Zavadlav u bolnici: Psihijatrijsko vještačenje pri kraju

Psihijatrijsko vještačenje Filipa Zavadlava (25) pri kraju je i do kraja sljedećeg tjedna moglo bi biti dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu
2020-01-12-08-04-5002-

Psihijatrijsko vještačenje Filipa Zavadlava (25) pri kraju je i do kraja sljedećeg tjedna moglo bi, neslužbeno doznaju 24sata, biti dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

S njegovim vještačenjem počeli su 28. siječnja i s njim su razgovarali više puta. Psihijatrijske intervjue provode psihijatar i psiholog. Tijekom razgovora utvrđuju boluje li sugovornik od psihičkih bolesti, je li ovisan o alkoholu ili narkoticima itd.

Sa Zavadlavom su proveli niz intervjua kako bi utvrdili je li u trenutku u kojem je pucao u tri mladića bio ubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv. O tome što utvrde ovisit će njegova sudbina. Utvrde li, naime, da je bio neubrojiv, neće moći kazneno odgovarati za to što je učinio. Ako utvrde da je bio ubrojiv, prijeti mu najstroža moguća kazna – do 50 godina zatvora.

Filip Zavadlav više nije sam u ćeliji. Podsjećamo, kad su ga dovezli u Zagreb, bio je sam u ćeliji i nije mogao kontaktirati s drugim pritvorenicima zbog sigurnosnih razloga.

No Zavadlav je sad u ćeliji, neslužbeno se doznaje, s još četvoricom. Smješteni su u sobu u koju inače smještaju one za koje procjenjuju da bi, sa sigurnosnog aspekta, mogli biti rizičnijeg ponašanja. S njima smije ići i u šetnje zatvorskim krugom, dok s ostalim zatvorenicima i dalje nema kontakta. I dalje uzima lijekove i propisanu terapiju te komunicira i ponaša se normalno, prenose 24sata.

Aktualno
Crna kronika
Hrvatska