Zavod za hitnu medicinu dobio devet novih vozila

Sanitetska vozila namijenjena su za prijevoz bolesnika u Zagreb, Krapinu, Vela Luku, a od pet vozila hitne medicine dva će ići u Makarsku, a po jedno u Trilj, Hvar i Split.
Split: Župan Blaženko Boban uručio ključeve devet novih vozila hitne pomoći

Danas je ključeve devet novih vozila hitne medicine i sanitetskog prijevoza ravnatelju Zavod za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leu Luetiću predao župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban. Prilikom predaje ključeva Blaženko Boban istaknuo je kako županija redovito obnavlja vozni park kako bi prijevoz bolesnika, posebno hitnih, bio siguran.

-Županija ima najmlađi vozni park u Hrvatskoj jer kontinuirano svake godine odvaja decentralizirana sredstva za nabavku vozila – izjavio je Boban.

Ravnatelj Zavoda Leo Luetić istaknuo je kako su tri sanitetska vozila namijenjena za prijevoz bolesnika u Zagreb, Krapinu, Vela Luku, gdje prijeđu i do 150 tisuća kilometara godišnje dok je jedno vozilo namijenjeno za sanitetski prijevoz sjedećih pokretnih bolesnika. Od pet vozila hitne medicine dva će ići u Makarsku, a po jedno u Trilj, Hvar i Split.

-Na području grada Splita dnevno djeluje sedam timova i isto toliko vozila sanitetskog prijevoza. Svaki dan imamo šest do sedam vozila koja idu prema Zagrebu iz Splita. Imamo sto timova hitne pomoći i 35 timova sanitetskog prijevoza u županiji, te pokrivamo područje od Šibenske Rogoznice do Ploča – kazao je Luetić.

Godišnje obave oko 65 tisuća sanitetskih prijevoza a dnevno imaju dvjestotinjak poziva, dok hitna služba zaprimi 35 tisuća poziva godišnje.

Splitsko-dalmatinska županija