Kazna je "teška" 300 eura

Zbog ispijanja alkohola na javnoj površini splitski komunalci kaznili 13 osoba

Komunalno redarstvo Grada Splita krenulo u primjenu Odluke o javnom redu i miru
Prvi lipanjski vikend u Splitu Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog kršenja Odluke o javnom redu i miru splitski komunalci su u petak izdali prvih 13 kazni prekršiteljima koji su u staroj gradskoj jezgri na javnoj površini ispijali alkohol, objavio je na društvenoj mreži dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

Istaknuo je da je i prije angažmana zaštitara komunalno redarstvo Grada Splita krenulo u primjenu Odluke o javnom redu i miru. Tako je samo jučer izdano prvih 13 kazni za konzumiranje alkohola u staroj gradskoj jezgri, od 300 eura, a za one koji kaznu plate u roku od tri dana iznos će biti pola manji, 150 eura.

Splitsko Gradsko vijeće je krajem svibnja usvojilo Odluku o javnom redu i miru kojom se mogu izdati kazne onima koji na nedopušten način remete javni red i mir, rad ili red života stanovnika Splita, ometaju kretanje na ulicama, vrijeđaju moral, te ugrožavaju opću sigurnost ljudi i imovine. Primjerice, konzumiranje alkohola na površini javne namjene kažnjava se s 300 eura, a isto toliko će platiti oni koji se penju i sjede po kulturnim spomenicima i spomen pločama.

Upola manju kaznu će platiti oni koji povraćaju na splitskim javnim površinama, kao i oni koji obavljaju građevinske radove od 14 do 17 sati i od 22 do 7 sati.

Policiji u kažnjavaju, ljeti mahom turista, pomaže i desetak zaštitara koji tijekom sezone čuvaju red Splićana od 22 do 4 sata.

Ostalo
Split