Zbog koronavirusa odgođen “Pričigin“

Zbog koronavirusa do daljnjega je odgođen popularni splitski festival pričanja priča „Pričigin“
88429754_3059867440698608_849398506555703296_n

Zbog koronavirusa do daljnjega je odgođen popularni splitski festival pričanja priča „Pričigin“ objavli su na svojim internet stranicama iz udruge Pričigin.

– Dragi prijatelji Pričigina,

priča koju nitko među nama ne bi htio ni ispričati niti čuti ipak se ostvaruje: ovaj nesretni virus natjerao nas je na to da ovogodišnje proljeće započne bez festivala na koji se već tako lijepo bilo naviklo. Neslana šala kojom se COVID-19 narugao cijelom planetu natjerala je na gorak osmijeh i sve nas koji smo mjesecima pripremali 14. izdanje Pričigina. I organizatore i moderatore i nesuđene pripovjedače, pa onda zacijelo i vas – publiku bez čijeg bismo entuzijazma preko noći ostali bez pogonskoga goriva.

Danima već razglabamo o tome što napraviti: odgoditi festival, ili ga održati svemu unatoč? Odlučimo li se za ovo drugo, opet su pred nama dvije mogućnosti: ili ćemo pred polupraznim gledalištem održati program s prorijeđenim brojem sudionika, ili ćemo (u skladu s onom narodnom „bolje da umre selo neg’ običaj!“) riskirati i kao uvijek doći svi, pa što bude nek bude, makar se i odmah po Pričiginu Split pretvori u najvrelije žarište zaraze u Hrvatskoj.
Na kraju smo, a pogotovo u svjetlu najnovijih restriktivnih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, odabrali prvu mogućnost i odlučili festival odgoditi do nekog veselijeg, Pričiginu primjerenijeg termina. Nalagala nam je to odgovornost prema svakom vašem dosadašnjem osmijehu i aplauzu, a presudila naša nasušna potreba za svakim od njih.

Ne brinite ni za selo nit’ za običaj, preživjet će oboje! – poručili su iz Udruge Pričigin.

Događanja
Split