Zdravko Vladanović: Vi niste teret nego temelj hrvatskog društva

U Splitu je obilježena obljetnica osnutka 141. brigade Hrvatske vojske

U Časničkom domu u Lori obilježena je 28. obljetnica utemeljenja 141. brigade Hrvatske vojske. Spomenuta je dala nemjerljiv doprinos u obrambenim akcijama na području Dalmacije i ostatka Hrvatske, stoga su njima u čast položeni vijenci i održana misa zadušnica. Tijekom druženja pripadnika i štovatelja, predsjednik Udruge veterana i prijatelja 141. brigade Stanko Vladušić apelirao je na učenje mladih o vrijednostima Domovinskog rata te da svoju sadašnjost i budućnost grade u domovini.

Okupljene je u ime ministra hrvatskih branitelja pozdravio umirovljeni brigadir Zdravko Vladanović:

– Vi se niste borili samo za suverenitet već za slobodu koja je univerzalna vrijednost čovjeka i čovječanstva. Vi niste teret nego temelj hrvatskog društva.

Poštovanje je suborcima izrazio brigadni general Ivan Beneta kao osobni izaslanik ministra obrane te načelnika Generalnog stožera, dok je u ime Grada Splita zahvalnost braniteljima iskazao zamjenik gradonačelnika Nino Vela:

– Tko to ne vidi i ne priznaje taj zaboravlja temeljne vrijednosti Republike Hrvatske. Naša je zadaća stalno podsjećati i prenositi istinu sa zahvalnošću prema vama koji ste nam omogućili slobodu i normalan život.

Obljetnici je nazočio zamjenik župana Luka Brčić, kao i potpredsjednik splitskog Gradskog vijeća Petar Škorić.

Događanja
Split