Zlatko Dalić: Cilj je proći skupinu, pa reprizirati čaroliju iz Rusije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je gost intervjua tjedna na službenim stranicama Međunarodne nogometne federacije (FIFA)
PXL_191119_26845696

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je gost intervjua tjedna na službenim stranicama Međunarodne nogometne federacije (FIFA) gdje se dotaknuo nadolazećeg Europskog prvenstva i nedavno završenih kvalifikacija, te se osvrnuo na srebro „vatrenih“ sa svjetskog prvenstva 2018. godine.

-Nije bilo lako, kao što nikada nije u kvalifikacijama, ali bili smo najbolji u ključnim trenucima, pokazali smo kvalitetu, karakter i timski duh ove reprezentacije i vjerujem da smo zaslužili osvojiti prvo mjesto u skupini – izjavio je Dalić te izrazio zadovoljstvo što su kroz kvalifikacije u reprezentaciju uveli dosta mladih, ambicioznih i talentiranih igrača poput Brekala, Vlašića i Petkovića.

Vatrene na europskoj smotri najboljih čekaju ogledi s Engleskom, Češkom i jednim pobjednikom kvalifikacijskog doigravanja, a cilj je jasan.

-Pogleda li se naš sastav u finalu Svjetskog prvenstva i na kraju kvalifikacija za EP, vide se značajne promjene. Nemamo iskustvo kao u Rusiji, ali u nekim smo segmentima možda još bolji. U teškoj smo skupini, no laganih skupina nema, a posebno će velik izazov biti dvoboj s Englezima koji imaju prednost domaćeg terena. Naš je cilj proći skupinu te potom reprizirati čaroliju iz Rusije- najavio je Dalić.

Hrvatski izbornik posebno je naglasio kako je Hrvatska kao finalist Svjetskog prvenstva postala poseban izazov svim suparnicima.

-Svakom je suparniku utakmica s Hrvatskom sada iznimno vrijedna, svi oni igraju vrlo energično i usredotočeno, željni pobijediti finalista Svjetskog prvenstva – istaknuo je izbornik.

Za kraj se osvrnuo i na nedostatak adekvatne nogometne infrastrukture u Hrvatskoj o kojoj se nakon Svjetskog prvenstva mnogo razgovaralo.

-Začuđujuće je što finalisti Svjetskog prvenstva nemaju jedan pristojan stadion u Zagrebu, glavnom gradu gdje igramo najviše utakmica. Nogometna nam je infrastruktura loša, sasvim ispod razine koju razina našeg nogometa zaslužuje – upozorio je izbornik.

Aktualno
Hrvatska
Sport