Potporu su dobila 142 poduzetnika

Župan Boban potpisao ugovore s poduzetnicima početnicima

Na ovogodišnji javni poziv se prijavilo dvostruko više kandidata nego prošle godine
20230802_113718Splitsko-dalmatinska županija

142 poduzetnika početnika s područja Splitsko-dalmatinske županije u srijedu su potpisala ugovore za sredstva koja su im odobrena u sklopu Programa potpore osnivanju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije 2023.

Sredstva su odobrena i Luki Ujeviću iz okolice Imotskoga.

-Dobio sam 3.971 eur, što je maksimalan iznos koji mi je mogao biti odobren. Bavit ću se iskopima i prijevozom, a s radom sam počeo još prije nekoliko mjeseci. Odobrena sredstva puno će mi pomoći u razvoju moga poslovanja- navodi ovaj poduzetnik.

Josipu Baraću iz Sinja Županija je također odobrila potporu u sklopu ovoga programa.

-Odobreno mi je oko 3.700 eura, a bavim se printom i dizajnom- rekao je ovaj Sinjanin, koji će novac iskoristiti za kupnju novoga stroja.

Župan Blaženko Boban ističe kako se na ovogodišnji javni poziv prijavilo dvostruko više kandidata nego prošle godine.

-To me posebno veseli jer smo imali nešto manje od 500 valjanih prijava. Sredstva u proračunu planirali smo prema prošlogodišnjim prijavama, a uskoro nas očekuje i rebalans pa se nadam da će najesen biti osigurana sredstva i za veliki dio poduzetnika kojima danas nismo uručili ugovore- izjavio je župan.

Program potpore osnivanju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije provodi se kroz dvije mjere – poduzetnici početnici i žene poduzetnice, a današnji potpisnici ugovora dolaze s cijeloga područja Splitsko-dalmatinske županije.

Gospodarstvo
Splitsko-dalmatinska županija