ŽUPAN NA GRADILIŠTU U VUČEVICI: Živimo u nesigurnim vremenima i ovo je projekt koji je potreban za sve vrste sigurnosti

Župan Blaženko Boban obišao radove na središtu za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici

Župan Blaženko Boban obišao je u društvu pročelnika Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damira Gabrića te pročelnika Županijske vatrogasne zajednice SDŽ Tihomira Zeca, radove na Nastavnom regionalnom središtu za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici.

-Živimo u nesigurnim vremenima i ovo je projekt koji je potreban za sve vrste sigurnosti. Obveza nam je na području naše županije osigurati projekt koji je jedinstven na jugoistoku Europe. Moram zahvaliti Općini Klis, Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije te ljudima koji su radili u pripremi ovoga projekta. Oni su dali sve od sebe da se ovo realizira u rekordnom roku- rekao je župan Boban.

Ovaj projekt financira se iz europskih fondova, u sklopu projekta Firespill.

-Naša RERA je nositelj projekta, a partner je Splitsko-dalmatinska županija zajedno s još dvije hrvatske županije i 10 talijanskih regija. Projekt ide vrlo dobro i nadamo se da ćemo sve zacrtane planove ostvariti, a uskoro ide nabavka opreme za vanjske poligone- rekao je pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić.

Pročelnik Županijske vatrogasne zajednice Tihomir Zec naveo je da će ovo središte biti najmodernije u ovom dijelu Europe.

-Dalje od nas nema ovakvoga središta, osim onoga u Italiji koje je specijalizirano za potrese. Naše će biti namijenjeno za obuku vatrogasaca za gašenje požara otvorenih prostora, kao i za požare na objektima, industrijskim postrojenjima i u prometu. Naravno, bit će i onaj dio koji se odnosi na potrese i na spašavanje iz dubina i visina- rekao je.

Zadovoljstvo ovim projektom izrazio je i Jakov Vetma, načelnik Općine Klis, na čijem se prostoru nalazi ovaj objekt.

-Svaki investicija na području zagore duplo je vrjednija od investicija u razvijene dijelove. Zahvalni smo Splitsko-dalmatinskoj županiji i županu koji su odabrali upravo Vučevicu za izgradnju ovoga centra. Posebno nas veseli daljnji razvoj ovoga područja. Naime, tunel će otvoriti ovaj dio zagore svima onima koji žele uživati u miru, a biti nadomak drugoga grada u Republici Hrvatskoj-rekao je Vetma.

Oglasi