Čestitka najboljima

Župan primio rukometne reprezentativce, osvajače zlata na Europskom prvenstvu gluhih

Župan je najavio kako će se od ove godine osigurati posebna stavka u proračunu te će se sve koji su postigli rezultate financijski nagraditi
WhatsApp-Image-2024-06-05-at-11.58.37Splitsko-dalmatinska županija

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je primio hrvatske reprezentativce, osvajače zlatne medalje na Europskom prvenstvu gluhih u rukometu, održanom u Njemačkoj tijekom svibnja.

Župan je najavio kako će se od ove godine osigurati posebna stavka u proračunu te će se sve koji su postigli rezultate financijski nagraditi.

-Našim reprezentativcima veliko hvala na promociji Hrvatske i naše županije. Okosnica reprezentacije su upravo momci iz ovoga bazena. Oni su naviknuti na europske i svjetske medalje, ali svojim primjerom pokazuju što znači upornost te da nema barijera i prepreka kad netko nešto želi i hoće. Primjer su mladim generacijama da se isplati raditi, truditi i žrtvovati za svoju domovinu- poručio je župan.

Reprezentativac Mateo Perak zahvalio je županu na primanju.

-Još jedno zlato je u nizu i obranili smo naslov u Njemačkoj. To je motivacija za Olimpijske igre u Japanu dogodine. Nadam se nastavku podrške te da ćemo to vratiti još jednim zlatom- izjavio je Perak.

Čogelja je čestitao na nizu uspjeha koje su postigli ovi sportaši.

-Naša je dužnost pokušati Savez gluhih izjednačiti sa svim savezima koji djeluju. Na ovaj simboličan način to radimo i nastavit ćemo tim smjerom. Saslušat ćemo vaše potrebe kako bismo imali još kvalitetniju suradnju- rekao je Čogelja.

Splitsko-dalmatinska županija
Sport