ŽUPANIJSKI STOŽER: Nema potrebe donositi odluku o prekidu ili zatvaranju škola

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite SDŽ, novinarima su se obratili Luka Brčić, Ante Mihanović i Diana Nonković
880470p2084EDNthumbimg-DSC_7829

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite SDŽ, novinarima su se obratili Luka Brčić, Ante Mihanović i Diana Nonković.

Šef kriznog stožera CZSDŽ, zamjenik župana Luka Brčić je kazao kako nema dodatnih razloga za zabrinutost:

– Trenutno je u karanteni Splitsko-dalmatinske županije smješteno 28 ljudi, od toga je devet građana RH. Svi ostali putnici s “Marka Pola” su u samoizolaciji – kazao je Brčić, te je istaknuo: – U dogovoru sa Gradom Splitom odlučili smo da nema potrebe donositi odluku o prekidu ili zatvaranju škola.

Ante Mihanović, ravnatelj županijskih Ljekarni je kazao: -Na samom početku izbijanja ove krize vezane za koronavirusa, ljekarna je u tišini organizirala svoj krizni stožer kako bi nastojali opskrbiti sve naše građane kako u niti jednom trenutku ne bi ušli u određene ozbiljnije defekture. Na samom početku, povukli smo 30 puta veću količinu zaštitnih maski oko 200 tisuća komada što se jako brzo rasprodalo. Nakon toga je nestalo tih maski na hrvatskom tržištu te smo izvršili smo prednarudžbe u inozemstvu. Većina tih prednarudžbi je otkazana. One količine koje imamo i koje dobijemo istog trenutka puštamo u ljekarne – kazao je Mihanović, te je dodao:

-Ono što je nama važnije i značajnije je da smo se u samom trenutku izbijanja situacije, organizirali i proizveli u našim proizvodnim pogonima naš vlastiti dezificijens i antiseptik te naši ljudi neumorno rade u tri smjene i nastoje pronaći sve supstance koje su potrebne za proizvodnju, od samih bočica, alkohola i ostalih supstanci koje su potrebne za proizvodnju dezificijensa. Za sada je situacija pod kontrolom.

 

Hrvatska