Prezentiran je i program pomoći

Ante Šošić novi predsjednik županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća

Mi želimo biti snažan investitor u javne objekte te snažan podupiratelj poduzetnicima, poručio je Šošić
20240604_1022561

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić izabran je za novog predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije. On je na početku zahvalio dosadašnjem predsjedniku te istaknuo ulogu Županije u gospodarskom razvoju.

-Okosnica razvoja svakako je poduzetništvo, a u okviru njega čovjek je glavni. Želimo potaknuti smjerove u kojima će se kretati ekonomija, a uloga Županije je financiranje i skrb na području školstva, zdravstva i socijalne skrbi, ali i poticanje poduzetništva. Mi želimo biti snažan investitor u javne objekte te snažan podupiratelj poduzetnicima. Primarno se to odnosi na poduzetnike početnike, žene poduzetnice, poljoprivrednike te druge skupine poduzetnika- rekao je Šošić.

Posebno je naglasio važnost financiranja projekata iz europskih sredstava, a osvrnuo se i na aktualnu gospodarsku situaciju.

-Imamo rekordnu dobit od 8,8 milijardi eura nakon oporezivanja. Sve nas to veseli i svima koji doprinose da ova zajednica bude bolja čestitam na rezultatima. Veseli što su rasle plaće više nego što je stopa inflacije. Imamo rekordnu zaposlenost u Splitsko-dalmatinskoj županiji i sve to nas mora potaknuti da se dodatno uključimo kako bi se nastavili pozitivni trendovi- zaključio je Šošić.

Inače, na dnevnom redu sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća osim izbora novog predsjednika i dva dopredsjednika Vijeća za 2024. godinu bila je prezentacija programa pomoći gospodarstvu Splitsko-dalmatinske županije te točka o prometnoj infrastrukturi Split-Solin.

Aktualno
Splitsko-dalmatinska županija