Drum u pripremi za otkrivanje biste prvom hrvatskom predsjedniku

Pored skorašnje biste prvom hrvatskom predsjedniku u Drumu, na tlu općine Podbablje iz sredstava istog Programa i na inicijativu samog HDZ-a Podbablje trebao bi niknuti i Trg sv. Marka u Podbablju Gornjem

Povodom Dana općine Podbablje 2015 godine podignut je spomenik usred Druma posvećen mještanima sela i spomen na žrtvu i slobodu Hrvatske, a osam godina poslije u okrugu škole i nedaleko spomenika podignut će se bista prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Iako se šuška o roku završetka radova na uređenju prostora u koji će doći bista (kraj siječnja), Josip Šerić iz HDZ-a Podbablje oprezan je u davanju preciznih rokova.

-Otkrivanje biste uvelike ovisi o dinamici radova izvođača, stoga ne mogu potvrditi točan datum otkrivanja biste, jasan je Šerić.

I dok bista već spremno čeka na svoje postolje, u petak poslijepodne na mjestu buduće biste zatekli smo par radnika kako odgovorno pripremaju teren. Predsjednik HDZ-a Podbablje Josip Šerić otkrio nam je koliko će financijski koštati sveukupna realizacija ovog projekta

-Vrijednost investicije je 80 000 kuna i cijeli iznos financirat će se iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije. Izgradnju same biste inicirao je Općinski odbor HDZ-a Podbablje na prijedlog mještana Druma, a projekt je prijavila Općina Podbablje te je on financiran iz Programa uređenja trgova i tržnica na području Splitsko-dalmatinske županije, kazao je Šerić.

Pored skorašnje biste prvom hrvatskom predsjedniku u Drumu, na tlu općine Podbablje iz sredstava istog Programa i na inicijativu samog HDZ-a Podbablje trebao bi niknuti i Trg sv. Marka u Podbablju Gornjem.

TEKST: DARKO LONČAR
FOTO: KREŠIMIR LONČAR/PP

Oglasi