KORONAVIRUS: Stožeri objavljuju nove podatke

Hrvatska zbraja novozaražene

pixabay

DALMACIJA 

Splitsko-dalmatinska županija u posljednja 24 sata bilježi porast broja novooboljelih od koronavirusa kojih je danas ukupno 185, a dvije su žene umrle u bolnici, doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih koronavirusom. Među novooboljelima od COVID-19 u Zadru ih je 17, petero ih je u Preku, četvero u Benkovcu, troje u Ražancu, po dvije osobe potvrđene su u Bibinjama, Kalima, Ninu, Pašmanu, Poličniku i Sukošanu te po jedna u Biogradu, Novigradu, Pagu, Posedarju, Salima i Sv. Filipu i Jakovu.

Novih 50 osoba zaraženih koronavirusom broji Šibensko-kninska županija, gdje je trenutno 157 aktivnih slučajeva zaraze.

Novih 37 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Dubrovačko neretvanska županija. Zaraza je potvrđena kod 23 osobe iz Dubrovnika, pet iz Blata, dvije iz Župe dubrovačke, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Kule Norinske, Metkovića, Ploča i Stona, te jednoj koja nema prebivalište u županiji.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 36 novozaraženih osoba koronavirusom. Kako stoji u dnevnom izvješću, 20 novooboljelih osoba od covida-19 je iz Siska, tri su osobe iz Hrvatske Kostajnice, dvije iz Gline, te po jedna osoba iz Hrvatske Dubice, Novske, Lekenika, Sunje i Martinske Vesi.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Najviše novozaraženih osoba, njih 12, s područja je grada Bjelovara, pet novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području grada Grubišnog Polja, a jedna novozaražena osoba s područja je grada Daruvara.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u toj je županiji evidentirano 20 novozaraženih osoba dok je ozdravilo njih 29. Na tom su području trenutno 163 aktivna slučaja bolesti covid-19, a 32 ljudi nalazi se na bolničkom liječenju.

U Zagrebu je, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zabilježena 141 novooboljela osoba od covida-19 u posljednja 24 sata.

Od koronavirusa u Karlovačkoj županiji umire svaki drugi hospitalizirani pacijent, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite koji broji novih 47 zaraženih i dvije umrle osobe.

ISTRA I PRIMORJE

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 388 uzoraka briseva na COVID-19, a potvrđeno je 31 novozaražena osoba.

Primorsko–goranska županija ima 85 novooboljelih osoba. Analizirana su 754 testa. Ozdravilo je 119 osoba, a broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se smanjio za 35 i sada iznosi 941 u cijeloj županiji.

U Ličko-senjskoj županiji nema umrlih od covida, tri su nova slučaja zaraze i to dva u Gospiću i jedan u Otočcu, a 16 je osoba izliječeno.

SLAVONIJA

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 160 uzoraka, od kojih je 19 pozitivnih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji umrle su tri osobe, a 27 je novozaraženih koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jedan smrtni slučaj 85-godišnje osobe pozitivne na koronavirus.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji evidentirana su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, a na respiratoru je 14 osoba oboljelih od covida-19.