Lijepa večer u Imotskom

Kovačić promovirala knjigu u Imotskom: Put Camino hodam zbog zahvalnosti!

Sve svoje osjećaje, doživljaje i misli utkala je na 216 stranica knjige „Moj put – Camino“, knjiga za koju imotski gvardijan fra Zoran Kutleša voli reći da je proživljena, a koju je Irena promovirala u srijedu navečer u dobro popunjenoj dvorani Franjevačkog samostana u Imotskom
Promocija Moj put Camino Imotski – 021 portal

Irena Kovačić simpatična je žena iz Podravine i veliki pustolov, koji zna uživati na hodočasničkim susretima i putovanjima. U njima nalazi mir i zadovoljstvo, a Camino put hoda kako kaže – zbog zahvalnosti.

Sve svoje osjećaje, doživljaje i misli utkala je na 216 stranica knjige „Moj put – Camino“, knjiga za koju imotski gvardijan fra Zoran Kutleša voli reći da je proživljena, a koju je Irena promovirala u srijedu navečer u dobro popunjenoj dvorani Franjevačkog samostana u Imotskom.

-Hodočastiti znači – hodom Boga slaviti. Bez obzira kuda hodali, važno je Boga častiti. Kažu: „Ako želiš upoznati sebe, ideš na Camino“! Vjerujete, to je zbilja tako. Sam Camino počinje u Francuskoj i hodam ga zbog zahvalnosti. Svaki križ predstavlja nečiji teret. Susrela sam se sa svačim na putu na kojem se ne možete izgubiti. Put obiluje raznim znamenitostima, a hodočasniku u Španjolskoj ništa ne nedostaje- kaže Irena.

Pored nje govorio je i Ivica Bota o fenomenu Camino.

-Prva hodočasnica bila je kraljica Jelena u 4.stoljeću na putu u svetu zemlju Izrael. Ljudi iz cijele Europe kreću prema Santiagu de Composteli. Da se sv. Jakov tamo nije pojavio, tko zna što bi bilo? Možda bi Europa bila pokorena od Arapa. Postoji više tih puteva, a najznačajniji proglašen je putem Europe. U Hrvatskoj tih puteva nema, ali radimo na tome- kazao je Bota.

Uvodni dio bio je zadužen za domaćine i organizatore fra Zorana Kutlešu, fra Ivu Rastočića i Luku Kolovrata, direktora TZ Imota.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Događanja
Imotski