Razgovor s povodom

Patrlj uoči puta u mađarski boksački pakao: Bit ću spreman za svakoga!

Sredinom lipnja Tino odlazi u Mađarsku na jedan boksački turnir na kojem će biti jedan od hrvatskih predstavnika u teškoj kategoriji. Dovoljno je reći da je u igri ogromna lova među 160 natjecatelja
Tino Patrlj pripreme za Mađarsku – najava 021 portal

S Tinom Patrljem, nadarenim 24-godišnjim boksačem iz Kamenmosta nismo medijski popričali još od njegovog prvog meča u Čapljini u svibnju 2019. Tada 19-godišnjak željan dokazivanja prvi put je izašao na scenu i odmah dobio meč u četvrtoj rundi. Sada mu se ukazala jedna fantastična prilika i evo nas opet zajedno u razgovoru.

Sredinom lipnja Tino odlazi u Mađarsku na jedan boksački turnir na kojem će biti jedan od hrvatskih predstavnika u teškoj kategoriji. Dovoljno je reći da je u igri ogromna lova među 160 natjecatelja. Tina smo uhvatili na kratko u Imotskom i evo što nam je uoči samog puta na turnir rekao.

Na samom početku citiram jednu tvoju najavu: Svom protivniku poručujem da bude spreman jer ja ću doći 100 posto spreman. Tino, jesi li spreman za Mađarsku?

Spremniji nego ikad! Pripreme polako prolaze prema planu i za turnir ću biti 100% spreman!

Screenshot

Nakon pet godina opet razgovaramo za medije, a tada si zapravo započeo s javnim boksom i mečom u Čapljini u polu-teškoj kategoriji protiv Ivana Vladimira. Što se od tada do danas događalo u tvojoj boksačkoj karijeri?

Nakon toga nastupio sam u dva državna prvenstva u boksu. 2019. postao sam državni prvak do 22 godine. Poslije sam nastupio na državnom prvenstvu 2021. godine te sam sudačkom odlukom ispao u četvrtfinalu. Do sada sam odmarao od boksa i uzeo pauzu zbog faksa i posla. Nakon što sam vidio turnir „Hell boxing kings“, odlučio sam se prijaviti. Uslijedio je poziv na casting, gdje sam oduševio organizatore turnira i odlučio se ponovno vratiti u boks te se spremati za turnir. To me vratilo u sport i siguran sam da mogu napraviti dobar rezultat.

Na koji si meč do sada osobito ponosan?

Na taj prvi iz Čapljine, inače profesionalni. Prvenstveno zbog razlike u godinama i osjećaja u samom ringu. Prva runda, sjećam se, prošla je ispitivanjem snaga, u drugoj sam preuzeo inicijativu, a u četvrtoj sam ga dva puta rušio i pobijedio.

Hell boxing kings, turnir rekli bismo „kraljeva pakla“. U Mađarskoj te to čeka. Znaju li se detalji tvog prvog meča?

Detalje još ne znam, ni protivnika, ali ću biti spreman za svakoga.

Sam turnir je poprilično bogat, hoćemo li navoditi cifre?

Nagradni fond je bogat preko milijun dolara. Pobjednik iz svake kategorije osvaja 100 000 dolara i ugovor s Hell energy. Tu su i nagrade za druga i treća mjesta, koja iznose 30 000 dolara (2.mjesto) i 10 000 dolara za dva treća mjesta. Ovom prilikom bi se zahvalio svojim trenerima: Leu Paureviću, Toniju Višiću, sparing partnerima, Ivanu Đuki, Ivanu Glaviniću te ekipi iz boksačkog kluba „Infinitus“ i kickboxing klubovima Pauci i Imotski.

RAZGOVARAO: DARKO LONČAR
FOTO: DARKO LONČAR, HELL BOXING KINGS

Imotski
Sport