Demografska obnova

TONI GARAC, županijski vijećnik HSLS-a: Demografija i oživljavanje ruralnih sredina majka je svake buduće politike u Hrvatskoj!

Svoj komentar o ovoj temi putem Facebooka iznio je i vijećnik HSLS-a Toni Garac, koji između ostaloga ističe "posao, jačanje poduzetničke klime među mladima i osnovna usluga poput vrtića i jaslica osnova su ostanka i opstanka u Dalmatinskoj Zagori i našoj Imotskoj krajini"
Split: Županijski vijećnik Toni Garac o temi poljoprivrednika koji su ostali bez županijskih potporaMiroslav Lelas/PIXSELL

Skupština Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je na tematskoj sjednici raspravljala o vrlo važnoj temi – demografskoj obnovi.

Svoj komentar o ovoj temi putem Facebooka iznio je i vijećnik HSLS-a Toni Garac, koji između ostaloga ističe “posao, jačanje poduzetničke klime među mladima i osnovna usluga poput vrtića i jaslica osnova su ostanka i opstanka u Dalmatinskoj Zagori i našoj Imotskoj krajini”.

-Preko 60 posto svih troškova plaća odgajatelja i održavanja vrtića odlukom Vlade RH snosit će država za općine i gradove slabije razvijenosti i tu odluku i naša Općina Proložac mora iskoristit- navodi Garac te ističe kako mladi u ruralnoj sredini za ostanak trebaju posao, ohrabrenje, motivaciju i financijsku potporu za poslovni početak.

-Predložio sam da se u zaključku tematske sjednice Županijske skupštine Vladi RH i Ministarstvu financija predloži uvođenje posebne porezne politika prema ruralnim sredinama. Dodatna porezna rasterećenja potaknut će investicije i radna mjesta u Dalmatinskoj Zagori i Imotskoj krajini- naglašava Garac te navodi primjer Republike Irske koja je oslobodila plaćanja poreza na dobit ciljano sve investicije u svom ruralnom prostoru.

-Takvim poreznim politikama Irska je privukla investicije iz vlastite dijaspore i danas bilježi eksponencijalan rast broja stanovnika. Irska neka nam bude nit vodilja!- zaključio je županijski vijećnik HSLS-a Toni Garac.

Imotski
Politika
Proložac
Splitsko-dalmatinska županija