Ravnatelj KBC-a Split kod župana Bobana – razgovaralo se o mjerama zaštite od koronavirusa

Jučer je u uredu župana, ravnatelj KBC-a Split prim. dr. sc. Julije Meštrović sa suradnicima, došao zahvaliti županu Bobanu na, kako je kazao, kontinuiranoj potpori župana i Županije splitskom Kliničkom bolničkom centru
zupan_ravnatelj

Jučer je u uredu župana, ravnatelj KBC-a Split prim. dr. sc. Julije Meštrović sa suradnicima, došao zahvaliti županu Bobanu na, kako je kazao, kontinuiranoj potpori župana i Županije splitskom Kliničkom bolničkom centru.

Neposredan povod za današnji dolazak je bila Odluka koju je župan potpisao prije par dana, kojom se iz sredstava županijskog Odjela za zdravtsvo, socijalnu skrb i demografiju, dodjeljuje 350 tisuća kuna KBC-u Split za sufinanciranje troškova adaptacije i opremanje bolničkih prostora za potrebe izolacije bolesnika zaraženih corona virusom.

Župan i ravnatelj Meštrović su suglasni da je, kada je riječ o širenju corona virusa na području Splitsko-dalmatinske županije, sve pod kontrolom te se nadaju da će tako i dalje ostati, ali se moramo pripremiti za svaki mogući razvoj događaja. Ako se građani budu pridržavali svih Preporuka koje stižu iz središnjeg nacionalnog Stožera i županijskog Stožera CZ SDŽ, nema razloga za zabrinutost.

Bilo je riječi i o rješavanju problema  kontinuiranog nedostatka medicinskih sestara u svim zdravstvenim ustanovama na području županije.

Župan Boban je kazao kako je ovih dana s ravnateljicom Srednje zdravstvene škole iz Splita, prof. Marijom Kurtović i ravnateljem Srednje strukovne škole iz Sinja, prof. S. Ivišićem, usuglašen prijedlog o uvođenju još jednog odjela medicinskih sestara u zdravstvenoj školi u Splitu i pokretanju smjera “medicinska sestra njegovateljica” u sinjskoj srednjoj strukovnoj školi. Budući da u Sinju postoje odlični uvjeti za praktično održavanje nastave u sklopu Doma zdravlja, ova odluka je logična i, između ostaloga, predstavlja značajno financijsko rasterećenje za obitelji 60-ak učenika i učenica Srednje zdravstvene škole u Splitu koji svakodnevno putuju s područja grada Sinja i Cetinske krajine u Split, objavili su iz Splitsko-dalmatinske županije.

 

Događanja
Hrvatska
Politika